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# 취미로그/홈쿡, 홈카페

요리ㅣ아보카도 계란 밥 Avocado Egg Rice

by 희플링 Heepling 2020. 11. 5.
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아침밥으로 너무 든든하지만 만들기 너무 쉬운 아보카도 계란밥!

맛도 좋고 먹으면 든든한데 간단하기까지 한 요리예요.

 

 

 

Avocado Egg Rice
: Simple and tasty morning meal

 

If you are having a busy morning, and are hungry, then "Avocado Egg Rice" is a perfect meal for you!

 

 

 

 

 

 

 

  •  재료 : 아보카도, 계란, 김(가루), 밥, 간장, 참기름

  •  Ingredients : Avocado, Egg, Laver(dried seaweed), Rice, Soy sauce, Sesame oil

 

 

 

1. 먼저 아보카도를 잘라줍니다.

    1인분 만들거면 아보카도 반개면 충분해요!

    씨가 붙어있는 쪽의 아보카도를 냉장 보관해 주시면 됩니다.

 

1. For one serving, half an avocado. Keep the other side of avocado with seed in the fridge to keep it fresh.

  

 

 

 

 

 

 

 

2. 계란을 구워주세요~

3. 김을 준비합니다. 김가루가 있으면 편하겠지만 저희는 가위로 김을 잘라 준비했습니다.

 

2. Fry one or two eggs!

3. Cut laver (dried seaweed) with scissors. Or you can buy pre cut-up laver. 

     If you want to buy whole laver, make sure the laver is not for Gimbab! You have to buy seasoned laver!

 

- Example of pre cut-up laver

 

 

 

 

 

4. 따끈한 밥 위에 간장 1T, 참기름 1/2T 넣어주세요.

4. On top of warm rice, add one Table Spoon of soy sauce and 1/2 Table Spoon of sesame oil. Mix it!

 

 

 

 

 

 

5. 간장과 참기름을 잘 저은 밥 위에 김, 계란, 아보카도를 차례로 올리면 됩니다.

5. On top of rice, put laver, egg, and avocado one by one.

     It's simple and tasty!

 

 

 

 

 

 

 

 

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