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# 한국로그 Korea/맛집

Daejeon | Duck Soup #Seowongol. 대전 | 얼큰한 오리뚝배기 #서원골 유황오리

by 희플링 Heepling 2021. 1. 1.
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맛집이라는 게 가뜩이나 개인적인 취향이 반영되니 진심으로 추천해도 내 입에 맞을 확률보다 입맛에 안 맞을 확률이 높은데 요즘에는 돈 받고 광고해 주는 포스팅이 팔할이라 맛집 찾기가 여간 더 까다로워졌다. 심지어 대전은 식당 추천 자체가 다른 지역에 비해 적어서 겨우 찾은 식당이 '서원골 유황오리'였다.

 

 

Restaurants reflect personal tastes, even you sincerely recommend a place the possibility of our tastes may not align. However, these days, it has become more difficult to find a good restaurant, since more and more blogers falsely recommend restaurants for money. There were less restaurant recommendations in Daejeon, which is known throughout Korea as a city without a focus on food. The only restaurant that is worth my recomendation that I could find at this time is, 'Seowongol Sulfur Duck (Seo Won Gol Yoo Hwang Ori)'

 

 


 

저녁 8시가 넘어 도착했다. 성심당에서 멀지 않았는데 도심에서 엄청 멀리 떨어져 있는 듯한 외관이다.

 

We arrived at the restaurant after 8 p.m.

The restaurant is not far from Sungsimdang, but it seems to be very far from Daejeon city because the exterior is more of a suburban design rather than a busy city astetic.

 

 

 

 

 

 

 

내부는 깔끔했다. 서원골 유황오리는 구이 전문점인데 책상 위 묵은 기름 때도 없다. 게다가 오픈형 주방이라 멀리서나마 주방장이 고기 손질하는 모습도 볼 수 있었다.

 

This restaurant was very clean. It's a grill restaurant, but there were no oil stains on the table. In addition, it is an open kitchen. I could see the chef trimming meat.

 

 

 

 

 

 

 

반찬도 정갈하게 담겨 나왔다. 마늘장아찌, 오징어 젓갈, 고추와 쌈장, 김치. 반찬 모두 넉넉히 주셨지만 모자라면 리필도 가능하다.

 

Side dishes were also served neatly; Garlic pickles, fermented squid, green peppers, ssamjang(a mix of soybean paste and red pepper paste), and kimchi. They gave us good amount of side dishes, but if it's not enough, you can also refill it.

 

 

 

 

 

 

 

초등학생 때였는지 그 전인지 확실히 기억나지는 않은데 집에 있던 동화책에 오징어 젓갈에 관한 이야기를 읽었다. 책 읽으면서 오징어 젓갈이 뭔지 궁금해하며 입맛을 다셨던 기억이 아직도 생생하다. 비록 난 오징어 젓갈을 책으로 배웠지만 오징어 젓갈은 먹어도 질리지 않는 내 최애 밑반찬이 되었다. 따끈한 밥 위에 올려먹으면 밥 한 그릇 뚝딱 할 수 있는데 오리 뚝배기탕 먹어야 해서 양 조절을 했다. 

 

 

Fermented squid is one of my favorite side dishes that I never get tired of eating. If I put a fermented squid on top of hot rice, I can eat a whole bowl of rice, but I had to control the amount for Hot Duck Soup (Ttukbaegi-Tang).

 

 

 

 

 

 

 

오래지 않아 나왔다. 오리 뚝배기탕! 역시 뚝배기에 보글보글 끓어 나오는 탕이 제맛이다. 호호~ 대충 불어서 입천장 다 까이고 일주일 고생해도 난 뜨거운 음식이 좋다.

조쉬가 계속 후추를 너무 많이 넣었다기에 "이거 후추 아니야, 산초야! 산초! 산초가 뭐냐면…" 이러면서 영어 사전을 찾았더니 산초가, 중국식 후추라고 적혀있다?!?! 사실 산초를 좋아하는 내게도 산초 향이 조금 강하게 느껴졌으니 산초에 익숙지 않은 사람들은 미리 덜어달라고 요청하는 것도 좋을 것 같다.

 

 

It didn't take long to get Duck Ttukbaegi-Tang! 
Josh kept saying they put too much of pepper in the soup, and I told him, "No, This is not pepper, It is Sancho! Sancho! I will tell you what Sancho is, it is" and I looked up the English dictionary and found that Sancho was Chinese pepper!!?! I felt that the scent was a little strong even to me, who likes Sancho, so it would be good for those who are not familiar with it, to ask not to put too much of Sancho in advance.

 

 

 

 

 

 

 

고기도 듬뿍 들어있다. 탕은 조금 짠 편이었지만 밥과 함께 먹으면 맛있게 먹을 수 있었다. 한 그릇 먹으니 배 든든, 몸은 따끈해졌다.

 

There was plenty of meat in the soup. It was a little salty, but with rice, it turned out perfect. A bowl of soup made me feel full and warm.

 

 

 

 

 

 

 

오래간만에 만족스러운 한 끼 먹고 기분 좋게 집으로 돌아올 수 있었다. :)

It was a satisfying meal.

 

 

 

 

 

 

 

 

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